Kazekermis

Programma Kazekermis


Dit jaar moeten we helaas gaan voor een light-versie omwille van Corona. Maar we hebben toch geprobeerd om een mooi programma aan te bieden voor iedereen. Neem een kijkje op de affiche en zie wat we in petto hebben.Sneukelwandeling


Komende zaterdag organiseert Bruinbeke Leeft een sneukelwandeling doorheen de Bruinbeke en de vallei van de Serskampse beek.

Trek alvast jouw stevige stapschoenen of laarzen aan want hier en daar kan er wel wat modder zijn.


De grote wandeling is ongeveer een 12 km doorheen de groene long van Wichelen en je wandelt door de mooie natuur. Hier en daar moet je over een stukje weg en vragen we om voorzichtig te zijn. Elke deelnemer staat in voor zijn/haar daden en de organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen.

De kleine wandeling is 5 km en zoveel mogelijk langs berijdbare paden maar ook via de openbare weg. We raden wel een stevige buggy aan en geen met zwenkwieltjes. Onderweg voorzien we twee stops.


Om alles zo goed mogelijk te kunnen inschatten vragen we je om vooraf in te schrijven zodat we alles goed kunnen voorbereiden.

Deelnemers melden zich aan op de speelplaats van GIBO De Belhamel in de Bruinbeke (Wanzelestraat 7a)


Inschrijven kan tot vrijdag middernacht via deze link: https://forms.gle/tyG5fQS8tPEfBU7a6


Heb je vragen? Mailen kan naar info@bruinbekeleeft.be of bel gerust naar Dominique Maes (0476 99 40 24).Humoristische en muzikale avond met Dirk Bauters en Vanessa Chinitor


Sinds jaar en dag zijn Dirk Bauters en Vanessa Chinitor vaste waarden op het Veerleplein aan het Gravensteen te Gent. Maar op zaterdag 17 juli 2021 zakken ze af naar Kazekermis.


De muzikale, humoristische avond start om 20.00 uur en gaat door op de speelplaats van GIBO De Belhame (Wanzelestraat 7a - Bruinbeke). Kaarten in voorverkoop kosten 3 EUR en aan de kassa 5 EUR.


Reserveren kan via info@bruinbekeleeft.be! Iedereen zit aan tafels per 8 personen en er is bediening aan tafel.KazekermisBruinbeke was zoals heel veel gehuchten rijk aan café's die voor het nodige vertier zorgden in de buurt. Jaarlijks organiseerde de buurt haar 'Kazekermis' tijdens het derde weekend van juli.


Maar het aantal kroegen slonk mettertijd en 'Kazekermis' stierf een stille dood toen café 'In den hoek' zijn deuren sloot in 2007.


In 2012 blies buurtcomité 'Bruinbeke Leeft!' deze kermis terug leven in en dit met een groot succes.


Jaarlijkse klassiekers zijn o.a. de belotting, de rommelmarkt en de 'Nacht van de Bruinbeke'.


Sedert 2017 is een oude traditie in ere hersteld, de 'Kazeworp'. De kermis dankt zijn naam aan de periode dat de kersen rijp zijn. Volgens de overlevering zou er ooit met kersen geworpen zijn. Nu wordt telkens op kermiszondag vanop de ladderwagen van de brandweer met zakjes kersensnoepjes in het publiek gegooid.


Ga even in de tijd en bekijk nog een paar fotoreeksen van vorige edities.


Vorige edities Kazekermis!


 
 
 
 


Bruinbeeks KapellekenSedert de zomer van 2013 stroomt er Bruinbeeks Kapelleken in de Bruinbeekse bierglazen. Ons eerste levensjaar was een groot succes! De nieuwjaarsreceptie, Kazekermis, de Sint, ... In de zomer van 2013 werd de Kapelle officiëel geopend. Om dit extra in de verf te zetten, gingen we polsen bij brouwerij Bryggia. Zij brouwden een heerlijk biertje waarmee ze talrijke prijzen wonnen. Een bier dat prijzen wint? Dat moet toch in de Bruinbeke geschonken worden? En zo werd het Bruinbeeks Kapelleken geboren. Het is te krijgen bij onze voorzitter of in 't Zoete mondje in Serskamp.

Mail ons

Noteer jouw naam, voornaam, e-mailadres en jouw vraag en wij antwoorden zo snel mogelijk!

Volg ons op de sociale media