Kazekermis


Uitslag van de tombola


Programma Kazekermis


KazekermisBruinbeke was zoals heel veel gehuchten rijk aan café's die voor het nodige vertier zorgden in de buurt. Jaarlijks organiseerde de buurt haar 'Kazekermis' tijdens het derde weekend van juli.


Maar het aantal kroegen slonk mettertijd en 'Kazekermis' stierf een stille dood toen café 'In den hoek' zijn deuren sloot in 2007.


In 2012 blies buurtcomité 'Bruinbeke Leeft!' deze kermis terug leven in en dit met een groot succes.


Jaarlijkse klassiekers zijn o.a. de belotting, de rommelmarkt en de 'Nacht van de Bruinbeke'.


Sedert 2017 is een oude traditie in ere hersteld, de 'Kazeworp'. De kermis dankt zijn naam aan de periode dat de kersen rijp zijn. Volgens de overlevering zou er ooit met kersen geworpen zijn. Nu wordt telkens op kermiszondag vanop de ladderwagen van de brandweer met zakjes kersensnoepjes in het publiek gegooid.


Ga even in de tijd en bekijk nog een paar fotoreeksen van vorige edities.


Vorige edities Kazekermis!


 
 
 
 


Bruinbeeks KapellekenSedert de zomer van 2013 stroomt er Bruinbeeks Kapelleken in de Bruinbeekse bierglazen. Ons eerste levensjaar was een groot succes! De nieuwjaarsreceptie, Kazekermis, de Sint, ... In de zomer van 2013 werd de Kapelle officiëel geopend. Om dit extra in de verf te zetten, gingen we polsen bij brouwerij Bryggia. Zij brouwden een heerlijk biertje waarmee ze talrijke prijzen wonnen. Een bier dat prijzen wint? Dat moet toch in de Bruinbeke geschonken worden? En zo werd het Bruinbeeks Kapelleken geboren. Het is te krijgen bij onze voorzitter of in 't Zoete mondje in Serskamp.

Mail ons

Noteer jouw naam, voornaam, e-mailadres en jouw vraag en wij antwoorden zo snel mogelijk!

Volg ons op de sociale media